U Pozorištu Prijedor večeras su održani 18. Majski susreti koji su posvećeni afirmaciji mladih književnika.

Ovom tradicionalnom manifestacijom završeno je trodnevno obilježavanje dana Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

U Majski susretima učestvovalo je 16 književnika iz Prijedora, Novog Grada i Banjaluke. Jedan od njih je i Slobodan Drljača iz Novog Grada koji je pročitao svoje dvije pjesme.

“Bavim se pisanjem od svoje 11 godine. Smatram da su ovakve manifestacije veoma značajne jer mladim ljudima koji tek ulaze u svijet umjetnosti i književnosti pružaju priliku da pokažu svoj rad”, rekao je Drljača.

Organizaciona i muzička podrška Majskih susreta je Udruženje za očuvanje tradicije.

“Želimo da damo svoj doprinos i učestvujemo u muzičkom dijelu programa. Mislim da su ovakve manifestacije potrebne zbog promovisanja mladih ljudi koji se bave pisanom rečju-rekao je Željko Šormaz, direktor Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

Autor ove manifestacije Anela Sejarić Vujinović  ističe da su mladi zainteresovani za učešće na Majskim susretima, te da su bivši učesnici sada već poznati književnici i kritičari.

-Osamnaest godina je iza nas. To je tradicionalna književna manifestacija za promociju mladih autora sa akcentom na književnost, mada promovišemo i druge vrste umjetnosti kao što su likovna umjetnost, muzika i gluma-rekla je Sejarić Vujinović.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Gordana Vila  podsjetila je da je ova ustanova svoj dan obilježila trodnevnim aktivnostima.

-Ovim završavamo naše trodnevno obilježavanje dana biblioteke. Ova manifestacija je posvećena mladim i neafirmisanim piscima i pjesnicim sa područja regije, ali i šire. Oni imaju podršku afirmisanih pisaca koji su gosti. Neki od njih se prvi predstavljaju kao autori i ovo je prilika da se motivišu da nastave dalje-izjavila je Vila.

Ona je dodala da prijedorska biblioteka ima 60.000 knjiga i oko 2.000 članova.

B. M.

PrethodniUSVOJEN IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA
SlijedećiPresretač na ulicama, oprez vozači