5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Koncert duvačkog orkestra iz Novog Mesta (video)

Najnovije vijesti

U organizaciji  Udruženja Slovenaca „Lipa „ iz Prijedora na Malom gradskom trgu večeras je, na zadovoljstvo brojnih Prijedorčana,  održan koncert Gradskog duvačkog orkestra iz Novog Mesta.

 

Prijedorčanima su se predstavili sa filmskom muzikom, baladama, koračnicama…  Po riječima Marka Ajdiča, predstavnika Gradskog duvačkog orkestra, osnovani su prije 190 godina. – U Prijedoru smo bili prije tri godine i sad dolazimo s programom koji smo pripremili povodom ove naše godišnjice“, rekao je Ajdič. Alenka Uduč, predsjednica Udruženja Slovenaca „Lipa” – kaže da su Prijedorčanima željeli pokloniti kvalitetnu muziku. – U 21. godini postojanja „Lipe“ odlučili smo naše sugrađane počastiti nečim kvalitetnim, poput nastupa ovakvog jednog orkestra. Prava poslastica za ljubitelje dobre muzike – rekla je Udučeva.

Rok Šincek, dirigent orkestra koji je u Prijedor stigao sa 40-ak članova, pojasnio je da su u orkestru uglavnom mladi ljudi. – Orkestar je podmlađen i tu su mahom učenici muzičke škole koji se između sebe lijepo druže – rekao je Šincek. Koncert ovog orkestra, koji je i sastavni dio Kulturnog  ljeta u Prijedoru, uz Ured za Slovence iza granica po svijetu, podržala je i Gradska uprava.

M.Z.