18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

NA MRAKOVICI SE TAKMIČILA 173 MLADA SKIJAŠA BiH

Najnovije vijesti

Ski savez BiH i Republike Srpske u saradnji sa Smučarskim klubom ”Banja Luka” i uz pomoć Planinarskog skijaškog društva “Ljubijski rudar” Prijedor,  organizovali su dvodnevno Državno prvenstvo BiH u slalomu i veleslalomu za omladince.

Na stazama Ski centra “Mrakovica” na Kozari u slalomu su nastupila 63, a u veleslalomu 110 takmičara, uzrasta od osam do 16 godina. Kako ističe Miro Baštinac član Smučarskog  kluba  “Banja Luka”  prvi put u BiH takmičenje u slalomu održano je u noćnom ambijentu.

Takmičari iz svih klubova BiH bili su zadovoljni svim onim što je pružio Ski centar  “Mrakovica” na Kozari. Po njihovom mišljenju imali su idealne uslove. Božo Grbić predsjednik Planinarskog skijaškog društva “Lubijski rudar” ističe da će uz postojeću stazu naredne  godine, na Kozari biti još dvije. Tako će skijaši takmičari i rekreativci imati bolje uslove za vrijeme boravka i takmičenja na Kozari. Uz optimalne takmičarske uslove učesnici takmičenja su se družili i obećali ponovni dolazak na Krajišku skijašku ljepoticu.

M.Bogun