12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NA SUSRETU TRAKTORISTA SAMO DVA VOZAČA TRAKTORA

Najnovije vijesti

U okviru kampanje “Osvjetlaj obraz, domaćine. Označi traktor žutim rotacionim svjetlom”, u Brezičanima kod Prijedora danas je trebao biti održan susret traktorista, ali je  odaziv bio jako loš. Pojavila su se samo dva vozača traktora. Jedan od njih je Amir Kurtović, koji tvrdi da ima rotaciono svjetlo i svu potrebnu opremu, ali priznaje da je na području Prijedora veoma malo registrovanih traktora.

-Za dosta traktora se ne plaća osiguranje. Skupo je to ljudima, koji se bave poljoprivredom. Traktori su pretežno na njivama i malo ko plaća to osiguranje, ali i signalizaciju – rekao nam je Kurtović.

Među stradalima u saobraćajnim nesrećama na području regije Prijedor u protekloj godini najviše je traktorista. Cilj kampanje “Osvjetlaj obraz, domaćine. Označi traktor žutim rotacionim svjetlom” jeste podizanje svijesti o značaju obilježavanja traktora rotacionim svjetlima. Sve to kako bi vozači traktora bili što bezbjedniji, kaže Mirko Brkić, sekretar prijedorskog Auto-moto društva.

-Osnovno je da im se ukaže da na traktoru posjeduju žuto rotaciono svjetlo. Drugo, da znaju kako i na koji način mogu da prevoze putnike, da u saobraćaju ne učestvuju u alkoholisanom stanju i slično – kaže on.Vozačima traktora podijeljena su žuta rotaciona svjetla. Pomenutu kampanju provodi Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i lokalnim zajednicama.

 

B.D.