-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

NA TAKMIČENJU U NOVOM GRADU, UČENICI IZ TRNOPOLJA DRUGI, BUSNOVI TREĆI

Najnovije vijesti

Ekipa Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Novog Grada pobjednik je današnjeg kvalifikacionog takmičenja “Djeca u saobraćaju” održanog u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Donjim Agićima kod Novog Grada.
Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja, a treće Osnovna škola “Petar Petrović NJegoš” iz Busnova kod Prijedora.

U pojedinačnoj konkurenciji među djevojčicama najbolja je bila Tijana Peškir iz pobjedničke ekipe, drugo mjesto Maja Hrvaćanin i treće Kristina Stojnić, obje iz škole u Trnopolju.

Među dječacima prvo mjesto osvojio je Milan Banović iz prijedorske škole “Petar Kočić”, drugi je Damjan Milešević iz škole u Trnopolju, a treći Luka Bilić iz pobjedničke ekipe.

Najbolje ekipe nagrađene su peharima i diplomama i stekle su pravo učeća u finalnom takmičenju koje će biti održano 1. i 2. juna u Banji Vrućici kod Teslića.

Sekretar Auto-moto društva Prijedor Mirko Brkić rekao je Srni da je riječ o aktivnostima koje Auto-moto savez Republike Srpske organizuje godinama.

“Cilj je da se djeca pripreme, većina njih će postati vozači i ovo je prilika da uče saobraćajne propise, stiču vještine i znanja iz ove oblasti potrebne za ulazak u javni saobraćaj, koji je frekventan”, rekao je on. Prema njegovim riječima, djeca su u teoretskom dijelu takmičenja pokazala solidno znanje, a u praktičnom su bila vješta.

Takmičenje je održano u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske, Auto-moto društva “Una” Novi Grad i Osnovne škole “Branko Ćopić” Donji Agići.

Danas se u Novom Gradu takmičila 21 ekipa iz 18 osnovnih škola prijedorske regije, ukupno 84 djece.

Takmičenje je održano u dvije discipline-poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju što je bio teoretski dio ispita i vožnja na poligonu spretnosti kao praktični dio ispita.

Auto-moto savez Republike Srpske i 48 auto-moto društva organizovali su danas kvalifikacione ispite za Republičko saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola pod nazivom “Djeca u saobraćaju 2017” u 18 gradova i opština Srpske.

Takmičenja su održana u Banjaluci, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Brodu, Novom Gradu, Doboju, Donjem Žabaru, na Sokocu, Vlasenici, Bratuncu, Šipovu, Kneževu, Tesliću, Trebinju, Gacku, Bijeljini, Rogatici i Laktašima.

izvor: Srna