Turnir u malom fudbalu “Prijedor 2018” za seniore, na kom su se u osam grupa takmičile 32 ekipe iz BiH, dospio je do polufinala. U 60 odigranih  susreta strijelci su bili efikasni i postigli 205 golova. Jubilarni, dvjestoti gol ostvario je Mišo Hrvaćanin iz ekipe “Penda Bistrica”. U sinoć odigranim susretima četvrtfinala  ekipa “Gril Pikant” rezultatom 3:2 iznenadila je oslabljeni tim favorita Turnira, “Total TV Tejić”. ”Čelinac” je sa 7:5 bio bolji od “Rudproma”,  a “Savia Transporti” sa 6:3 pobijedili su tim “Fujimed Svodna 1”. Susret “SRC Gaj”-“Penda Bistrica” završen je neriješeno 1:1, a prilikom izvođenja penala sa 3:2 slavila je “Penda Bistrica”.

Večeras, četvrtak, na program su polufinalni susreti. Parovi: 19,00 “Čelinac” – “Penda Bistrica”, 19,45 “Gril Pikant” – “Savia Transport”.

U subotu, 3. februar, sa početkom u 17,30, igra se susret za treće mjesto. Finale je u 19,30 časova. Biće proglašeni najbolji pojedinci Turnira.   Organizator je JU “Dvorana Mladost” uz pomoć sponzora i pokrovitelja Grada Prijedora. Medijski prijatelj je IPC “Kozarski vjesnik”.

M.Bogun

PrethodniUČITELЈICA ZA PRIMJER (VIDEO)
SlijedećiTURNIR  VETERANA “PRIJEDOR  2018”: FSA  PRIJEDOR PO MEČU POSTIŽE PO DEVET GOLOVA