Svi zainteresovani građani od sada, pa do 5. marta, u prostorijama Gradske uprave, na javni uvid imaće Nacrt plana parcelacije za trasu auto-puta Banja Luka-Prijedor, kao i izvještaj o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.

Ove dokumente zainteresovani će moći da vide svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova u prostorijama Odjeljenja za prostorno uređenje. Prema podacima projektanata ove saobraćajnice, na teritoriji Prijedora eksproprijacijom bi  trebalo biti obuhvaćeno oko 100 objekata individualnog vlasništva, dok je na banjalučkoj teritoriji ta brojka oko 340 objekata, rekao je gradonačelnik Milenko Đaković.

– Ova saobraćajnica  će se sa auto-putem Banja Luka- Gradiška spojiti u mjestu Kuljani, a u Prijedoru se gradi do nove crkve u Gornjim Orlovcima, odnosno do izlaska na stari magistralni put– rekao je gradonačelnik.

Takođe, prema nacrtu, planirana je i petlja koja se nalazi na prostoru između Babića i Omarske. Gradonačelnik je apelovao na sve zaintersovane građane da se upoznaju sa pomenutim dokumentima, te da eventualne primjedbe u pisanoj formi dostave Odjeljenju za prostorno uređenje. Takođe, predviđeno je da 4. marta bude održana i javna rasprava u Kinu „Kozara“.

Što se tiče dionice na tetritoriji Banjaluke, nacrti se mogu pronaći u Institutu za građevinarstvo.

Z.J.

PrethodniOSNOVCI OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN MATERNJEG JEZIKA (video)
SlijedećiGODIŠNJE DRUŽENJE MJESNOG UDRUŽENJA PENZIONERA RAKELIĆI (video)