11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NAGLO UBLAŽAVANJE MJERA MOGLO BI POGORŠATI EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU

Najnovije vijesti

Glavni koordinacioni tim ukazao je danas na povećan broj zaraženih lica virusom korona u Republici Srpskoj u proteklih nekoliko dana, te ocijenio da bi naglo ublažavanje ili ukidanje pojedinih mjera moglo pogoršati epidemiološku situaciju.

Zbog toga su pozvali građane na dodatnu disciplinu i odgovornost u narednim danima, te da se striktno pridržavaju svih propisanih higijenskih mjera koje se odnose na obavezno nošenje maski i rukavica u javnom prostoru, održavanje fizičke distance od dva metra, te zabranu okupljanja u grupama koje čine više od tri lica, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je izraženo nezadovoljstvo zbog ublažavanja mjera u Federaciji BiH koje se odnose na ukidanje lokalnih karantina, jer, kako je naglašeno, to nije bila koordinisana aktivnost, čime se povećava mogućnost pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

U saopštenju se navodi da će Glavni koordinacioni tim nastaviti kontinuirano da prati epidemiološku situaciju u Srpskoj, te da očekuje da bi u prvoj polovini maja, ukoliko ne bude pogoršana epidemiološka situacija, moglo biti razmatrano ukidanje vanrednog stanja na teritoriji Srpske.

Glavni koordinacioni tim čine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

SRNA