NAGRADA „ZMIJANJČE“ ANI MIRJANI BRDAR IZ BREZIČANA (video)

Učenici devetog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Brezičana Ani Mirjani Brdar na centralnoj manifestaciji 52. Kočićevog zbora uručena je nagrada „Zmijanjče“ za najbolji literarni rad napisan u Kočićevom stilu.

Ova mlada Prijedorčanka kaže da joj nagrada puno znači, te da joj je još draže što joj je uručena na Kočićevom ognjištu u Stričićima, jednog od njenih omiljenih pisaca. Na Anu Mirjanu su ponosni njeni drugari i nastavnici u OŠ “Jovan Cvijić” u Brezičanima. Nastavnik srpskog jezika u ovoj školi Draženka Međed kaže da je Ana Mirjana odlična učenica i jedna plemenita pjesnička duša, da su njeni stihovi topli, nježni i iskreni, te da njima najbolje opisuje ljubav prema svojoj rodnoj grudi.

Ova talentovana učenica ove godine osvojila je prvu nagradu i na konkursu Republičkog pedagoškog zavoda za literarne radove na temu „Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac“. Njena pjesma „Da se nikad ne ponovi“ među 223 rada u Republici Srpskoj osvojila je prvo mjesto.

M.Stegić

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!