Učenici devetog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Brezičana Ani Mirjani Brdar na centralnoj manifestaciji 52. Kočićevog zbora uručena je nagrada „Zmijanjče“ za najbolji literarni rad napisan u Kočićevom stilu.

Ova mlada Prijedorčanka kaže da joj nagrada puno znači, te da joj je još draže što joj je uručena na Kočićevom ognjištu u Stričićima, jednog od njenih omiljenih pisaca. Na Anu Mirjanu su ponosni njeni drugari i nastavnici u OŠ “Jovan Cvijić” u Brezičanima. Nastavnik srpskog jezika u ovoj školi Draženka Međed kaže da je Ana Mirjana odlična učenica i jedna plemenita pjesnička duša, da su njeni stihovi topli, nježni i iskreni, te da njima najbolje opisuje ljubav prema svojoj rodnoj grudi.

Ova talentovana učenica ove godine osvojila je prvu nagradu i na konkursu Republičkog pedagoškog zavoda za literarne radove na temu „Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac“. Njena pjesma „Da se nikad ne ponovi“ među 223 rada u Republici Srpskoj osvojila je prvo mjesto.

M.Stegić

 

 

PrethodniVELIMIR ILIŠEVIĆ: IZLOŽBA U MUZEJU KOZARE (video)
SlijedećiUZ DRVNU BIO MASU ZA TOPLANU I SJEČKA ZA PELET(video)