3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

NAGRADE GRADA “METALMONTU”, NACIONALNOM PARKU I MARKU PAVIĆU

Najnovije vijesti

Odbornici Skupštine grada Prijedor usvojili su danas odluku da, povodom predstojećeg Dana grada – 16. maja, najviše priznanje Plaketa grada bude dodijeljeno privrednom društvu “Metal-mont Mijić” iz Brezičana, Nagrada grada Nacionalnom parku “Kozara”, a titula počasnog građanina Prijedora bivšem gradonačelniku Marku Paviću.
Preduzeće “Metal-mont Mijić” priznanje je dobilo za poseban doprinos razvoju privrede grada u 2016. godini. Riječ je o preduzeću koje se bavi proizvodnjom cisterni, rezervoara, metalnih posuda, te procesne opreme u naftnoj industriji, izvozno je orijentisano i zapošljava 33 radnika.

Nacionalni park “Kozara” dobio je Nagradu grada koja podrazumijeva i novčani iznos od 2.000 KM za posebno vrijedne razultate u razvoju turizma, te očuvanju i zaštiti prirodnih ljepota Kozare.

U obrazloženju odluke za počasnog građanina Prijedora, za koju je predložen doskorašnji gradonačelnik Marko Pavić, ističe se da je on svojim radom doprinio razvoju ugleda grada.

Komisija za nagrade i priznanja predložila je gradonačelniku Milenku Đakoviću da dodijeli i Pohvalu kao nagradu i javno priznanje grada Slobodanu Brdaru, predsjedniku Udruženja penzionera grada i Zahvalnicu “Arselor Mital fondaciji” Prijedor.

Na javni poziv Komisije za nagrade i priznanja grada Prijedora, koji je raspisan početkom marta, stiglo je pet prijava sa 12 kandidata. Priznanja će biti uručena 16. maja na svečanoj akademiji povodom Dana grada Prijedora.

izvor: Srna

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!