-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

NAGRAĐENI NAJBOLJI U AKCIJI “UREDI SVOJ VRT”

Najnovije vijesti

Svečanim prijemom za nagrađene danas je u Prijedoru završena jednomjesečna akcija pod nazivom “Uredi svoj vrt”, koju je petnaesti put organizovala Gradska uprava Prijedor.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je, uručujući diplome i novčane nagrade, zahvalio svim učesnicima akcije što su svojim trudom doprinijeli da prijedorska dvorišta i balkoni izgledaju lijepo i uredno.

“Grad Prijedor deceniju i po podržava ovu akciju, a njeni rezultati su vidljivi jer je uređenih dvorišta i balkona, pa i školskih dvorišta sve više što i jeste cilj ove akcije”, rekao je Đaković.

On je dodao da su se nagrađeni potrudili da njihova životna sredina izgleda lijepo i uredno i da su tako doprinijeli ljepšem izgledu grada u cjelosti.

Priznanja za najljepše uređeno dvorište u ovogodišnjoj akciji “Uredi svoj vrt” dobile su Ankica Ajdarić iz Čejreka te Milorad Pušac iz Omarske, dok je treće mjesto pripalo Miroslavi Miljuš iz Aerodromskog naselja.

Mariji Stakić iz Prijedora pripalo je prvo mjesto u kategoriji najljepše uređen balkon, dok su drugo i treće mjesto osvojile Drena Novković iz Aerodromskog naselja i Milijana Miodragović iz Gomjenice.

Nagrada za najljepše školsko dvorište pripalo je Osnovnoj školi /OŠ/ “Branko Radičević” iz Petrova, drugo mjesto OŠ “Branko Ćopić” iz Prijedora i Muzičkoj školi “Savo Balaban”.

Specijalna nagrada dodijeljena je OŠ “Kozarac” iz Kozarca. Nagrađenima u sve tri kategorije pripale su diplome i novčani iznosi od po 100, 200 i 300 KM.

I ove godine akcija je sprovedena i u kategoriji najljepše uređenog prostora oko stambenih zgrada, te je zajednici etažnih vlasnika u ulici Drage Lukića 50 u LJubiji ovoga puta pripala nagrada od 300 KM.

Na ovogodišnji konkurs u kategorijama najljepše uređeno dvorište, balkon, školsko dvorište te najljepše uređen prostor oko stambenih zgrada prijavilo se četrdesetak kandidata.

izvor: Srna