17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

Toplana: GRIJANJE PONOVO U POGONU ZBOG NAJAVLJENOG NEVREMENA

Najnovije vijesti

Iz prijedorske “Toplane” obavještavaju  građane, odnosno korisnike sistema daljinskog grijanja u Prijedoru, da će ponovo staviti u pogon sistem grijanja u gradu zbog najavljenih vremenskih nepogoda. Direktor “Toplane” Zoran Knežević potvrdio je da je ova odluka donesena na osnovu odluke gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića da se zbog očekivanih vremenskih neprilika sistem gradskog grijanja stavi u pripravnost za vanredno zagrijavanje stanova. 
“Iz tih razloga mole se građani da, ukoliko su započeti neki radovi na termo-tehničkim instalacijama u stanovima i poslovnim prostorima, da se isti hitno završe i otklone do završetka novonastale situacije”, naglasio je Knežević. 
Budući da je riječ o ponovnom pokretanju grijanja u gradu, on je dodao da će “Toplana” angažovati sve raspoložive resurse koji će raditi 24 sata kako bi se eventualno u ponedjeljak uveče, a najkasnije utorak ujutro mogli očekivati topli radijatori u stanovima korisnika usluga centralnog grijanja.
“Iz tih razloga potrebno je da toplovodne instalacije krenu sa dopunom već od sutra poslijepodne i do tada je potrebno da se završe ili obustave svi radovi na mreži kako ne bi došlo do poplava ili drugih šteta u stanovima i poslovnim prostorima naših korisnika”, naglasio je Knežević.
Grijna sezona u Prijedoru trajala je do 22. aprila i, prema gotovo svim parametrima, jedna je od najuspješnijih u posljednjih 10 godina. Ukupno je proizvedeno 53.803 megavatčasova toplotne energije za šta je utrošeno 22.057 tona drvne sječke, te 1.440 megavatčasova električne energije, za šta je utrošeno 2.602 tone drvne biomase.
Prijedorska “Toplana” ima 5.124 potrošača i zagrijava 358.553 metara kvadratnih površine.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!