12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

NAJBOLJA ŠKOLSKA PREDSTAVA „RAZMAŽENI PRINC“

Najnovije vijesti

U organizaciji gradskog Pozorišta večeras je sedmu godinu zaredom izabrana najbolja školska predstava. Žiri nije imao ni malo lak posao, jer je ove godine, na nagradnom konkursu Pozorišta,  bilo čak osam predstava iz šest Osnovnih škola s područja grada Prijedora. Mirela Predojević, glumica gradskog Pozorišta i predsjednica žirija, kaže „ da je bilo  lijepo vidjeti interesovanje koje su za rad na predstavama pokazala djeca, njihovi učitelji i nastavnici te direktori škola.

-Nama je ovo bio lagan, ali i težak zadatak. Lagano je bilo gledati ove predstave i zaista smo uživali gledajući tu dječiju radost, njihovu igru, a teško, jer smo se teško odlučili, koja je predstava najbolja, jer su zaista svi bili dobri- rekla je Predojević.

Predstava „Razmaženi princ“ dramske sekcije Osnovne škole „Petar Kočić“ izabrana je po odluci žirija za najbolju školsku predstavu.

Istoj školi pripalo je priznanje i za najbolju režiju, kao i za najbolju žensku ulogu koje je dobila učenica Katarina Balaban, za ulogu vještice u „Razmaženom princu“.

Priznanje za najbolju mušku ulogu dobili su  Lazar Radivojac, za ulogu zeca u predstavi „Ogledalce“ iz Osnovne škole „Branko Ćopić“i Aleksandar Goronja za ulogu oca Simeuna u predstavi „Preko trnja do ruža“  Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, Busnovi, područno odjeljenje Rakelići.

Nagrađeni učesnici učeničkih predstava

Najbolja školska predstava odigrana je u okviru prijedorskog Kulturnog ljeta.

Više fotografija možete pogledati OVDJE!

M.Z.

foto: Giga