Najbolji sportista u muškoj konkurenciji u Novom Gradu za 2021. godinu je Mateja Dodig, kapiten Fudbalskog kluba ,,Sloboda”, dok je titulu najbolje sportistkinje u odnijela Tamara Trbulin, član Ženskog košarkaškog kluba ,,Sloboda”. Kako kažu, biti najbolji u svojoj opštini nije mala stvar i nagrada koju su dobili samo će im biti motivacija da u narednom periodu budu još bolji.

Duško Vranješević,trener Fudbalskog kluba ,,Sloboda”  proglašen je za najboljeg trenera 2021.godine.

,, Ova nagrada je samo dokaz da je ,,Sloboda” na jednom jako dobrom putu i da je nastavila kontinuitet dobrog rada u odnosu na prošlu godinu. Nadam se da smo dobro prezentovali našu opštinu i da ćemo u ovoj godini ostvariti naš cilj, a to je plasman u Premijer ligu”, izjavio je Vranješević.

Iz opštine Novi Grad poručuju da je ova godina bila izuzetno teška za sportiste i da je značajno to što su klubovi uspjeli održati svoju organizaciju i ostvariti dobre rezultate. Dodaju  da podrška opštine nikada neće izostati kada je sport u pitanju.

,,Naše opredjeljenje je da se sport i dalje razvija jer je to dio strateških dokumenata po kojima je važno da mladi ljudi budu socijalno zbrinuti i da učestvuju u sportskim aktivnostima”, istakao je načelnik opštine Novi Grad, Miroslav Drljača.

Specijalno priznanje za doprinos sportu pripalo je novinaru Dejanu Kondiću iz Novog Grada. Specijalna priznanja za sportske rezultate dodijeljena su fudbaleru Aleksandru Vojnoviću, atletičarki Bojani Bjeljac i rukometašu Ivanu Bursaću.  Priznanje za životno djelo dodijeljeno je Mitru Laziću. Pored navedenih dodijeljene su i druge nagrade i priznanja.

V.N.

PrethodniZARAŽENA 573 LICA, PREMINULO 16
SlijedećiVRTIĆ ,,RADOST” : PRIREDBA POVODOM SVETOG SAVE