3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

NAJČEŠĆE REKLAMACIJE NA BIJELU TEHNIKU I OBUĆU

Najnovije vijesti

Svakodnevno raste broj građana koji se obraćaju udruženjima za zaštitu potrošača, jer su nezadovoljni kupljenim proizvodima ili ekonomskim pružaocima usluga. Primjedbe se najčešće odnose na bijelu tehniku i obuću, rekla je Murisa Marić, izvršni direktor Udruženja građana “DON”, čiji su predstavnici građanima dijelili propagandni materijal, povodom Svjetskog dana prava potrošača.

“Naše zakonodavstvo nije kao u zapadnim zemljama, ali zasigurno je najbolje što postoji danas za potrošače. Zakon o zaštiti potrošača definiše prava i obaveze potrošača i pomaže građanima ukoliko žele da ostvare svoja potrošačka prava. Odredbe zakona su takve da potrošač ima pravo da se obrati i reklamira proizvod koji je kupio. Knjiga reklamacija je nešto što omogućava prvostepenu zaštitu”, rekla je Marićeva podsjetivši da se deset udruženja u Republici Srpskoj bavi zaštitom prava potrošača.

Ukoliko nije zadovoljan odgovorom trgovca u vezi sa kupljenim proizvodom koji ima neki nedostatak, tu su republički tržišni inspektori, tako da građani imaju na raspolaganju  više mogućnosti u ostvarivanju svojih potrošačkih prava, poručeno je povodom Svjetskog dana prava potrošača.

D. S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!