6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

NAJMLAĐI OTVORILI „KULTURNO LJETO“ (FOTO)

Najnovije vijesti

Dječiji vrtić “Radost” priredio je na Malom gradskom trgu prodajnu izložbu dječijeg stvaralaštva, čime je počelo „Kulturno ljeto 2017“.

Na mnogobrojnim štandovima moglo se naći za svakoga ponešto, ukrasni i korisni predmeti, ručni radovi koje su pravili naši najmlađi sugrađani sa svojim roditeljima i tetama. Sav prihod od prodajne izložbe namijenjen je za potrebe šest prijedorskih vrtića.

Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Dušanka Božić rekla je da ova predškolska ustanova, već nekoliko godina, organizuje ovakve prodajne izložbe da bi sugrađanima pokazala šta sve djeca mogu.

– U kreativnim radionicama učestvovalo je devet vaspitnih grupa: pet grupa predškolske djece i četiri grupe djece od četiri do pet godina. Ponosni smo na rad naših mališana i radujemo se što smo dobili priliku da njihov rad predstavimo našim sugrađanima – dodala je Božićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazio je zadovoljstvo što su ovogodišnje „Kulturno ljeto“otvorili najmlađi.

– Ova manifestacija je od velikog značaja, jer Prijedor predstavlja svoju kulturu na gradskim trgovima, ulicama i na seoskom području. To privlači veliku pažnju naših sugrađana, ali i svih onih koji dođu u Prijedor u ljetnim mjesecima – rekao je Đaković.

“Prijedorsko kulturno ljeto 2017” trajaće do početka septembra, a do tada u našem gradu biće održan niz društvenih manifestacija.

M.Stegić

foto: Giga