11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NAJMLAĐI PRIJEDORČANI POSJETILI VATROGASCE

Najnovije vijesti

Mališani Dječijeg vrtića “Snježana” sa Pećana, danas su zajedno sa vaspitačicama posjetili Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Prijedor. Nisu krili oduševljenje razgledavajući vatrogasnu opremu i vozila. Prilikom posjete mališani su pokazujući znatiželju dobili odgovore o tome ko su vatrogasci i šta to oni tačno čine.

vatrogasci

Vatrogasci su svojim malim drugarima pričali razne doživljaje iz svog opasnog posla i pokazali im kako to oni rade, uz pouku da djeca budu pažljiva i da uvijek budu na oprezu da nehotice ne bi prouzrukovali pojavu vatre. Mališani su brzo savladali gradivo:

vatrogasci

-Njihov posao je kada se nešto zapali, da brzo stignu da to ugase, i onda sve bude u redu. Ali, nekada ne stignu na vrijeme, pa se sve zapali – rekla je Lena Berić iz Dječijeg vrtića „Snježana“ sa Pećana.

vatrogasci

-Ako neko zove na telefon i kaže: „Vatra, vatraaa“, onda oni sjednu u svoj kamion i brzo dođu da ugase vatru – rekao je Lenin drug Aleksandar Radić.

vatrogasci

Druženje vatrogasaca i mališana u Prijedoru već je postalo tradicija. Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor kaže da često u ovoj jedinici imaju najmlađe goste kojima rado izađu u susret i pokažu im šta to oni rade.

img_9425

-Njima je najinteresantije skakanje u uskočni jastuk, zatim rad sa auto-ljestvom i dizanje sa uređajem sa izbavljanje iz dubina i sa visina. Imali su priliku sa pogledaju kako izgleda gašenje požara pomoću aparata – rekao je Miljuš i dodao da su za male drugare ovaj put pripremili i prigodne poklone.

vatrogasci

Vatrogasci su prilikom današnjeg druženja informisali mališane i o važnosti broja 123 u slučaju izbijanja požara, ali su ih takođe i upozorili da se ni u kojem slučaju ne igraju vatrom, kao i da ne pokušavaju gasiti požar, jer je to izuzetno opasno.

M.Stegić

foto: Dragan Stojnić Giga

img_9445 img_9423 vatrogasci