Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

NAJMLAĐI PRIJEDORSKI HORISTI OTVORILI FESTIVAL „ZLATNA VILA“

NAJNOVIJE VIJESTI

Mali su, ali imaju nesumnjiv talenat. Takav je zaključak većine Prijedorčana, koji su večeras posjetili prijedorsko pozorište i uživali u nastupu naših najmlađih horista.

Na sceni Pozorišta Prijedor večeras su nastupili Dječiji hor „Vilenjak“,  hor Dječijeg vrtića “Radost”, te horovi četiri gradske osnovne škole i hor Muzičke škole “Savo Balaban”. Bilo je to idealan uvod za predstojeće dvije festivalske večeri ovogodišnjeg 17. Međunarodnog festivala „Zlatna vila“.

U dvije zvanične festivalske večeri publici će se predstaviti Mješoviti hor iz mađarskog grada Pečuja, “Moravija hor” iz Ostrave u Češkoj, “Pančevačko srpsko crkveno pjevačko društvo”, Gradski hor “Vardar” iz Skoplja, Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” iz Banjaluke, Hor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca u Hrvatskoj, Mješoviti hor AKUD Univerziteta Novi Sad “Sonja Marinković”, Primorski akademski zbor “Vinko Vodopivec” iz LJubljane i Mješoviti kamerni hor iz Kamnika u Sloveniji.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Međunarodnog festival horova “Zlatna vila” je Grad Prijedor, a održava se u sklopu obilježavanja 16. maja-Dana grada. Dvije zvanične festivalske večeri biće održane sutra i prekosutra u Pozorištu Prijedor, od 19.30 časova.

M.Stegić

foto: Giga