2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

NAJMLAĐI INOVATORI KOD GRADONAČELNIKA PRIJEDORA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Kvalitetnu praktičnu nastavu u Elektrotehničkoj školi i Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ godinama prate značajna priznanja i nagrade. Neke od njih stigle su i sa ovogodišnjih sajamskih smotri, što je bio povod za današnji prijem za mentore i nagrađene učenike kod gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića.

– Učestali  uspjesi prijedorskih osnovaca i srednjoškolaca na „Inostu mladih“ u Banjaluci, ali i drugim inovatorskim smotrama, nova su potvrda dobrog rada u ovdašnjem obrazovanju – ocijenio je gradonačelnik Đaković i naglasio da je to dio promocije grada Prijedora i njegovog obrazovnog sistema.

Inovatori, okupljeni u inovatorskim sekcijama Elektrotehničke škole i Osnovne škole „Branko Ćopić“, ukupno su osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne, jednu bronzanu medalju i specijalnu plaketu. Već sada rade na novim projektnim rješenjima od kojih se očekuje praktična primjena. Jedno od njih, kad je riječ o Elektrotehničkoj školi, koja će učestvovati i i na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u Srpskoj, tiče se završnih radova na CNC mašini na kojoj će se obučavati izuzetno traženi tehničari mehatronike.

R. R.