3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

NAJMLAĐI UŽIVALI U “KARNEVALU ZABAVE”

Najnovije vijesti

U okviru Nedjelje djeteta, u prijedorskom pozorištu održan je “Karneval zabave”, manifestacija koja je obuhvatila interaktivne radionice, čitaonice, igraonice kao i muzičko-plesni program za najmlađe. Zadovoljni su bili roditelji, ali i mališani koji su od brojnih sadržaja odabrali ono što im se najviše dopada.

“Najviše mi se sviđa bojenje, a teta mi je nacrtala jednoroga na licu. I ja znam da crtam”, pohvalila nam se petogodišnja Dunja Kezija.

U “Karnevalu zabave” učestvovali su NB “Ćirilo i Metodije”, Centar za socijalni rad, Škola crtanja Borisa Eremića, osnovne škole “Petar Kočić” i “Dositej Obradović”, dječiji horovi “Pčelice” i “Vilenjak”, te SKUD “Doktor Mladen Stojanović” i Udruženje za očuvanje tradicije.

“Drago mi je što je večeras u našem pozorištu ovoliko smijeha i graje, ovoliko djece, za nas je to nešto najljepše što se može desiti”, rekao je Željko Kasap, voditelj Karnevala, koji smatra da bi svaki dan u godini trebalo da bude posvećen djeci.

 “Podijeli radost, znanje i ljubav”, slogan je ovogodišnje Nedjelje djeteta, kojim se ukazuje na promociju ne samo dječijih prava, nego i pravih vrijednosti koje društvo treba da njeguje i prenosi sa generacije na generaciju.

“Iskoristili smo priliku da, zajedno s našim sugrađanima i našom djecom, ukažemo na važnost porodice kao neizostavnog sistema s kojim se dijete susreće”, rekla je Dragana Savić Pešević iz Centra za socijalni rad.

Povodom Nedjelje djeteta, neće izostati ni tradicionalni maskenbal mališana Dječijeg vrtića “Radost”, koji će sutra u 10 časova prodefilovati gradskim ulicama, a potom će se družiti u Ljetnoj bašti. To će, u slučaju kiše, biti prolongirano. Nedjelja djeteta obilježava se u prvoj sedmici oktobra, a ove godine, u Prijedoru se održava u organizaciji Kabineta gradonačelnika.

D. S.