Naplata javnih prihoda, u prvih osam mjeseci ove godine, veća je za 4.360.439 KM, što predstavlja rast od 5,4 % u odnosu na isti lanjski period, podaci su Područnog centra Prijedor Poreske uprave Republike Srpske. Iz ovog područnog centra saopšteno je da je u posmatranom periodu naplaćeno ukupno 85.585.405 KM, te da je za oko jedan odsto premašen plan naplate.

– Zadovoljni smo postignutim rezultatom i nastavljamo sa ovakvom dinamikom sakupljanja javnih prihoda. Očekujem da ćemo do kraja godine u potpunosti ispuniti plan naplate u svim segmentima – rekao je Milenko Puzigaća, pomoćnik direktora Poreske uprave RS Područnog centra Prijedor.

Ono što je naročito značajno za lokalne zajednice je naplata poreza na nepokretnosti, jer ovi prihodi idu direktno u njihove budžete. U odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine, naplata je porasla za 15,5 %, što je više za 220.000 KM.

– Mnogo je faktora koji doprinose ovom porastu. Prije svega povećana svijest i ažurnost građana o plaćanju ovih poreza, a tu su i naše aktivnosti, od terenskog rada do medijskih kampanja u kojima smo upoznavali građane o potrebi i načinu isunjavanja njihovih poreskih obaveza – naveo je Puzigaća.

On je pozvao sve poreske obveznike koji nisu upisali svoju imovinu u Fiskalni registar nepokretnosti RS, da to učine što prije, da ne bi snosili sankcije.

Z.J.

foto: Arhiva

PrethodniSMANJENO FEKALNO ZAGAĐENJE RIJEKE SANE
SlijedećiPOLICIJA PRONAŠLA KILOGRAM HEROINA