Mnogi muškarci koriste vijagru kako bi povećali potenciju, ali se ona ispostavila kao veoma loša za ljude koji imaju bilo kakav problem sa srcem ili pritiskom.

Preparat za potenciju, i to potpuno zdrav, bez ikakavih nuspojava, možete da napravite i u svojoj kući i to koristeći samo dvije biljke, lubenicu i limun. „Prirodnu vijagru” otkrili su italijanski naučnici i tvrde da pomaže svima koji pate od blage do umjerene erektivne disfunkcije.
Glavni sastojak je citrulin – aminokiselina koja se u velikim količinama nalazi u lubenici, a koja uzrokuje odličan protok krvi. Lubenica je inače odlična za zdravlje, veliki je izvor vitamina C, a super je za one koji žele da smršaju. Pored lubenice, potreban vam je još samo limun.
Evo kako da napravite domaću vijagru:
Stavite komadiće lubenice u blender i miksajte dok ne dobijete litar soka. U blender stavite i bijele dijelove kore lubenice, jer oni sadrže velike količine citrulina. Dobijeni sok prokuvajte nekoliko minuta, a zatim dodajte sok od dva limuna.
Kuvajte ih zajedno sve dok u šerpi ne ostane polovina početne tečnosti, oko pola litre. Tečnost prespite u staklenu posudu, ostavite da se ohladi, a kasnije ga čuvajte u frižideru. Sok treba piti ujutro i uveče na prazan stomak, od dvije kašičice do trećine jedne čaše.
Probajte, djeluje.

(narodnirecepti)

PrethodniZAHVALJUJUĆI PODVIGU LJEKARA UKC-a PRIJEDORČANINU SPAŠENA RUKA
SlijedećiDJEČIJI MASKEMBAL PRVA MANIFESTACIJA TURISTIČKE ORGANIZACIJE (VIDEO)