16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

NARANDŽASTO UPOZORENJE ZA VEĆINU KRAJEVA

Najnovije vijesti

Meteoalarm izdao je za danas narandžasto upozorenje za većinu krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ zbog ekstremno visoke dnevne temperature vazduha, koja će u Hercegovini dostizati 38 stepeni Celzijusovih, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Narandžasto upozorenje, koje ukazuje na opasno vrijeme, izdato je za područje od Prijedora do Bijeljine, te regije Banjaluka, Bihać, Tuzla, Sarajevo, Višegrad, Trebinje i Mostar.

Najviša temperatura vazduha očekuje se u Hercegovini, odnosno na području mostarske i trebinjske regije gdje će dnevna temperatura vazduha biti do 38 stepeni Celzijusovih.

Na području od Prijedora do Bijeljine, kao i za regiju Banjaluka dnevna temperatura vazduha biće od 33 do 37 stepeni Celzijusovih, a na području bihaćke i sarajevske regije od 33 do 36 stepeni, dok se na području Tuzle očekuje od 34 do 37 stepeni Celzijusovih.

Na području Višegrada, gdje će dnevna temperatura vazduha biti od 33 do 37 stepeni, moguće su i grmljavinske nepogode.

Žuto upozorenje zbog grmljavinskih nepogoda izdato je za područje Foče, gdje će dnevna temperatura biti od 32 do 36 stepeni.

Nešto manja temperatura vazduha, od 31 do 33 stepena, biće u livanjskom kraju za koje je, takođe, izdato žuto upozorenje koje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme.

izvor: Srna