Naredne sedmice Informativni sastanak za poljoprivrednike

“Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije EU4 Buisniess“, naziv je projekta koji za cilj ima osavremenjavanje proizvodnje i jačanje konkurentnosti, kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, te uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštiti okoline.

Informacije o tome kako aplicirati za sredstva Evropske unije, prijedorski poljoprivrednici moći će da dobiju u ponedjeljak, 18. februara, kada će u amfiteatru Srednjoškolskog centra biti održan informativni sastanak. Ovaj sastanak trajaće od 14.30 do 17.00 časova.

Iz gradskog Odsjeka za poljoprivredu pozvali su poljoprivredne proizvođače da u što većem broju dođu i saznaju kako doći do bespovratnih sredstava EU. Ovaj projekat je četvorogodišnja inicijativa, koja je finansirana primarno od strane Evropske Unije, u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć. Projekat sprovode Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, UNDP i Međunarodna organizacija rada. UNDP je odgovoran za provođenje aktivnosti iz oblasti poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja.

K.V.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!