NAREDNE SEDMICE UPIS U PRVI I PRIPREMNI RAZRED (video)

Upis u prvi i pripremni razred osnovne Muzičke škole “Savo Balaban” biće organizovan od 22. do 26. juna, od 9.00 do 13.00 časova. U pripremni razred mogu se upisati djeca koja su ove godine završila drugi razred osnovne škole.

Zbog propisanih mjera zaštite, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, ove godine neće biti prijemnog ispita za učenike koji se upisuju u pripremni razred. Upis može da izvrši roditelj, bez prisustva djeteta.

– Dužnost roditelja je da u našu školu donese rodni list svog djeteta (original ili ovjerenu kopiju), popuni formular i izvrši uplatu za upis u pripremni razred u iznosu od 30 KM. Ove školske godine 80 učenika je završilo pripremi razred i to su naši budući prvačići. Procedura upisa za ove učenike je ista i obavlja se u istom terminu, kao i za pripremni razred – pojasnio je Aljoša Novaković, direktor Muzičke škole “Savo Balaban”.

S tim da je do sada ovo najveći broj djece koja se upisuju u prvi razred muzičke škole, Novaković naglašava da neće svi imati mogućnost da biraju željeni instrument, te zamolio roditelje za razumijevanje.

– Velika prednost učenika koji pohađaju ovu školu je što se muzički usavršavaju i imaju drugačije poglede u životu. Koji god da instrument sviraju, pohvalno je to što žele da budu muzički pismeni – dodao je Novaković.

Za buduće srednjoškolce Muzičke škole “Savo Balaban” prvi upisni rok je organizovan 15. i 16. juna, dok je drugi zakazan sredinom jula.

M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!