22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NAREDNI VIKEND U ZNAKU BROJNIH MANIFESTACIJA

Najnovije vijesti

Manifestacije u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“ obojiće i ovaj vikend igrom i pjesmom. U Prijedoru i okolnim mjestima biće upriličeni bogati kulturni sadržaji. Tradicionalna manifestacija „Čaršijske noći“, koju organizuje KUD „Kozara“ iz Donje Ljubije, biće održana večeras i sutra u Donjoj Ljubiji sa početkom u 18.00 časova.

Busnovi će biti u znaku trećeg Petrovdanskog sabora koji će biti održan sutra kod Društvenog doma u Busnovima, sa početkom u 20.00 časova u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Dušan Pantelić“ iz ovog mjesta.

Kulturno-umjetničko društvo “Kozara” iz Kozarca, sutra organizuje 10. jubilarnu Međunarodnu smotru folklornog stvaralaštva, koja počinje u 19.30 časova.

Treća ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, biće održana u Saničanima na stadionu, u nedjelju, 14. jula, s početkom u 18.00 časova. Takmičenje u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu okupiće ekipe iz Rakelića, Petrova, Gomjenice i Saničana. U kulturno-zabavnom programu nastupiće članovi folklornog ansambla KUD-a „Saničani“, izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

V.Gavranović