Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

NARODNI LIJEK ZA ČIR ŽELUDCA, ASTMU, BRONHITIS, HEMOROIDE, NEPLODNOST…

NAJNOVIJE VIJESTI

Virusi izazivaju najviše infekcija gastrointestinalnog trakta, mada su i bakterijske infekcije veoma česte. Ljudi često ovakve infekcije označavaju kao “trovanje hranom”.
Helikobakter pilori je vrsta bakterije koja živi u probavnom traktu. Ona se dovodi u vezu sa nastankom zapaljenja želuca (gastritisa), čira dvanaestopalačnog crijeva, rjeđe želuca. Ponekad ova vrsta infekcije može da dovede do raka želuca.
Smokve u maslinovom ulju su najefikasniji lijek za bakterije u želucu. Uzmite nekoliko smokvi i isjecite ih na četvrtine, zatim ih stavite u šerpu i prelijte hladno cijeđenim maslinovim uljem.
Ostavite ih da odstoje oko 40 dana, a nakon toga uzimajte kašičicu ovog lijeka svakog jutra na prazan stomak. Ako vam je hitno potrebna terapija i ne možete da čekate 40 dana, onda napravite dvije tegle i koristite ih nakon 7 dana. Takav lijek će možda imati manje ljekovitih svojstava, ali ipak će biti koristan.
Prilagodite svoju ishranu terapiji
Konzumirajte samo kuhanu hranu, bez mnogo začina, pokušajte da izbjegavate ljute začine. Nemojte konzumirati kiselo. Takođe, izbjegavajte masno meso, prije svega prerađene mesne proizvode. Pripremajte hranu koristeći hladno cijeđeno maslinovo ulje.
Ova kombinacija je veoma dobra i za druge bolesti, recimo za liječenje hemoroida, opstipacije, neplodnosti, crijevnih oboljenja, astme, bronhitisa, itd.
lzvor: webtribune