Predsjedništvo Boračke organizacije Prijedora proglasilo je narodnog poslanika i predsjednika Gradskog odbora SDS-a Milana Tubina “personom non grata” zbog nasilničkog ponašanja i vandalskog i necivilizacijskog čina, odnosno napada na Boračku organizaciju grada Prijedora kao nestranačku organizaciju koja zastupa interese svojih članova, boraca.
“Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora smatra Milana Tubina nepoželjnom osobom i ne želimo da on bude prisutan na bilo kakvim manifestacijama i događajima koje obilježava i koje organizuje Boračka organizacija Prijedora”, navodi se u zaključcima Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora dostavljenim danas rukovodstvima Narodne skupštine Republike Srpske, SDS-u i Boračke organizacije Republike Srpske.

U zaključcima se ponovo daje puna podrška radu predsjednika Boračke organizacije grada Prijedora Zorana Predojevića i izražava uvjerenje da će Tubin biti sankcionisan u skladu sa zakonom.

“Boračka organizacija grada Prijedor ovaj nemili događaj neće smatrati kao razlog da se naruše odnosi sa Gradskom organizacijom SDS-a, jer smo ubijeđeni da istupanje Milana Tubina nije vezano za SDS i da ta stranka, bez obzira na pojedinačne istupe, ima pozitivan odnos prema mjestu i ulozi Boračke organizacije grada Prijedora”, ističe se u zaključcima.

Iz Policijske uprave Prijedor ranije je saopšteno da će Osnovnom sudu u Prijedoru protiv Tubina biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja tuča, fizički napad i vrijeđanje nakon što je 4. februara Predojević prijavio da ga je u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora Tubin verbalno i fizički napao.Srna

PrethodniUG “DON” UPOZORAVA GRAĐANE: Ne nasjedajte na laži putujućih trgovaca i prevaranata
SlijedećiKnjiževni razgovor s Tanjom Stupar Trifunović (video)