U Prijedoru je večeras održano prvo veče Međunarodnog festivala folklora “Razigrana mladost”. Domaćin festivala po osamnaesti put je Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Dr Mladen Stojanović”, a pokrovitelj Grad Prijedor.

Osim domaćina, tradicionalnom igrom i pjesmom prve festivalske večeri predstavile su se dječije grupe KUD-a “Milan Egić” iz Brezičana, KUD-a “Osman Džafić” iz Puharske, Folklorne sekcije iz Koprivne, KUD-a “Kolovit” iz Gradiške, KUD-a “Una” iz Novog Grada, te KUD-a “Omarska”.

Sutra će se prijedorskoj publici predstaviti najmlađi folkloraši iz KUD-a “Branko Radičević” iz Stare Pazove, KUD-a “Saničani”, KUD-a “Šarenica” iz Rasavaca, KUD-a “Piskavica”, KUD-a “Kozara” iz Prijedora, KUD-a “Sveti Sava” iz Svodne, KUD-a “Vasa Pelagić” iz Banja Luke, te domaćini.  

Ova manifestacija koja ima za cilj očuvanje narodne tradicije jako dobro je prihvaćena kod prijedorske publike, tako da je i večeras sala Pozorišta Prijedor bila ispunjena po posljednjeg mjesta.

Drugo festivalsko veče “Razigrane mladosti” biće održano sutra, u 19.00 časova, u Pozorištu Prijedor. Cijena ulaznice je simbolične tri KM.

M.Šodić

PrethodniGODIŠNJE DRUŽENJE MJESNOG UDRUŽENJA PENZIONERA RAKELIĆI (video)
SlijedećiZAVRŠEN FESTIVAL FOLKLORA „RAZIGRANA MLADOST“ (video)