5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

NASTAVAK SUKOBA PRISTALICA I PROTIVNIKA MILANA TUBINA

Najnovije vijesti

Dio prijedorskog SDS-a objavio je sinoć  na “Fejsbuk” stranici da je u prostorijama stranke jedna grupa članova fizički nasrnula na drugu i da je intervenisala i policija. Sve se dogodilo u prostorijama prijedorskog SDS-a koji je duboko podijeljen na pristalice i protivnike donedavnog predsjednika Gradskog odbora SDS-a Milana Tubina.
Radio-televizija Republike Srpske sinoć  je objavila da su članovi koji su upali na sjednicu Gradskog odbora, na ovaj način pokušali da spriječe dogovorenu saradnju ove stranke sa SNSD-om na lokalnom nivou.
Međutim, u Klubu odbornika SDS-a u prijedorskoj Skupštini od pet mandata Tubin kontroliše jednog odbornika, dok je njih četvoro u grupi koja mu se protivi.
Na Tubinovoj strani je Radenko Stijepić, dok su u suprotstavljenoj struji Ratko Stojić, Jovana Panić, Sanja Rađenović i Slavko Švraka.
Na vanrednoj skupštini prijedorskog SDS-a 13. januara raspušten je Gradski odbor SDS-a Prijedor i opozvan njegov dotadašnji predsjednik.
I pristalice i oponenti Milana Tubina tvrde da pripremaju unutarstranačke izbore. U PU Prijedor je potvrđeno di im je narušavanje javnog reda i mira prijavljeno sinoć oko 19 časova, kao i da ispituju  okolnosti pod kojim se slučaj dogodio nakon čega bi trebalo biti i više informacija za javnost.

Srna i KV.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!