13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NASTAVITI DOBRU SARADNJU SA VJERSKIM ZAJEDNICAMA

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković konstatovao je, nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema za predstavnike vjerskih zajednica, da se u Prijedoru, kao jednoj od najmultietničkijih sredina u BiH, živi zajedno i mirno. On je istakao da Gradska uprava, vjerske zajednice te vladine i nevladine organizacija treba da stvaraju što bolji ambijent za razvoj grada Prijedora, u svim oblastima.

img_42171

Protojerej stavrofor Mladen Majkić, u ime Srpske pravoslavne crkve, izrazio je zadovoljstvo odnosom Gradske uprave prema vjerskim zajednicama. On se složio da u Prijedoru vlada klima razumijevanja i dogovaranja, te međusobnog uvažavanja, što je veoma bitno za napredak društva u cjelini. Husein efendija Velić, glavni imam Medžlisa Islamske vjerske zajednice Prijedor, ocijenio je da su odnosi vjerskih zajednica i Gradske uprave na visokom nivou, što svakako doprinosi ukupnom razvoju društva.

img_41656

Amir efendija Mahić, glavni imam Medžlisa Islamske vjerske zajednice Kozarac, naglasio je da je Prijedor mirna sredina koja ima mnogo pozitivnog za istaći i pokazati, što doprinosi mirnom suživotu svih.

img4_4169

Na kraju prijema razmijenjene su međusobne čestitke povodom vjerskih blagdana i novogodišnjih praznika. Ovome prijemu, zbog ranije preuzetih obaveza, nisu prisustvovali predstavnici Katoličke i Ukrajinske crkve.

S. M.

foto: Giga