Nastaviti putem Jovana Raškovića (video)

Srpska demokratska stranka obilježila je 27 godina postojanja i rada u Prijedoru. Položeni su vijenci na bistu Jovana Raškovića, koji je na Ilindan 1990. u Marićkoj postavio temelje ove stranke u ovom dijelu Krajine. Obilježavanju ove godišnjice prisustvovao je i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

On je poručio da srpski narod mora čuvati Republiku Srpsku, koja je je garancija opstanka. – Radovan Karadžić i Jovan Rašković poveli su srpski nacionalni pokret koji se zvao Srpska demokratska stranka. Oni na sebe nisu gledali kao na vođe, već na pastire koji vode računa o srpskom narodu, da ga zaštite i da bude bezbjedan – rekao je Govedarica.

On je dodao da srpski narod nije imao šta da izgubi 1990. godine i da je dobio Republiku Srpsku. – SDS je ponovo pokret koji predvodi narod za odlučujuću bitku, a to je 7. oktobar. I ja sam ubjeđen da imao snagu za pobjedu. A nakon toga nam slijedi težak zadatak kako sačuvati Srbe u RS, kako da vide budućnost u Srpkoj, jer je ona stvarana da se u njoj živi, a ne da se iz nje odlazi – poručio je Govedarica.

Predsjednik prijedorskog GO SDS Milan Tubin rekao je da je ova stranka u teškim vremenima pokazala da srpski narod može da bude jedinstven. – SDS je vodio narod kroz cijeli rat, i zahvaljujući tome opstali smo na ovim prostorima. Imamo viziju kako dа nastavimo dalje, da gradimo dobar život u Srpskoj – naveo je Tubin.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!