16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

NASTAVLJA SE  PROJEKAT “JAČANJE SESTRINSTVA U BiH” (VIDEO)

Najnovije vijesti

Dom zdravlja Prijedor u Projekat “Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini” uključen je u oktobru 2015. godine. U  međuvremenu je obavljena dodatna  stručna edukacija sestara uključenih u ovaj projekat, tokom koje su stekle dodatna znanja i kompetencije, te obezbijeđena potrebna medicinska i nemedicinska oprema, u okviru koje je i terensko vozilo. Samo u ovoj godini  patronažna služba prijedorskog doma zdravlja obavila je 1.845 posjeta pacijentima na terenu.

U prvu fazu ovoga projekta, koja je nedavno završena bilo je uključeno 16 timova porodične medicine iz ove zdravstnene ustanove, odnodno 32 medicinske sestre, rekla je Sandra Kusonjić, glavna sestra Doma zdravlja Prijedor. Ona je naglasila da su usluge patronažne službe  besplatne za pacijente koji su registrovani kod timova porodične medicine u mjestu prebibališta.

Budući da je Vlada Švicarske. koja je finansirala prvu fazu projekta obezbijedila dodatna sredstva, projekat će biti nastavljen i naredne četiri godine, a pored već uključenih, biće proširen i na druge timove porodične medicine u Prijedoru, dodala je Kusonjićeva, te dodala je proširivanje usluga koje pruža Dom zdravlja naišao na opštu podršku stanovništva.

S.M.

foto: Giga