U organizaciji Štaba za vanredne situacije grada Prijedora danas je nastavljena dezinfekcija javnih ustanova i površina gdje se okuplja veći broj građana. Po riječima Zlatka Ritana, šefa Radne grupe za dezinfekciju, i ovog puta u akciju su uključeni prijedorski volonteri, ali i radnici Komunalnog preduzeća.

– Nastavljamo sa dezinfekcijom unutrašnjih površina, odnosno svih javnih ustanova, šalter-sala i prostora gdje imamo povećano okupljanje građana, da bismo smanjili opasnost od pojave virusa korona. Danas je angažovano 10 ljudi, pet sa atomizerima i pet pomoćnih radnika, koji će obići sve javne ustanove. Već su najavljeni termini, tako da očekujemo da će to biti završeno relativno brzo – rekao je Ritan.

Milan Babić, jedan od volontera, rekao je da se dosta mladih javilo za učešće u akcijama Gradskog štaba, Civilne zaštite ili Omladinskog savjeta.

– Odziv volontera je na zavidnom nivou. Pozivamo i dalje sve mlade i starije ljude koji žele da se priključe našoj ekipi i učestvuju u dezinfekciji grada kako bi pomogli našim građanima – rekao je Babić.

Akcija dezinfekcije javnih prostora i površina biće nastavljena narednih dana.

P. Š.

PrethodniSVJETSKI DAN VODA Više od četvrtine svjetske populacije NEMA PRISTUP PITKOJ VODI
SlijedećiZATVORITI SVE GRANIČNE PRELAZE