13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

NASTAVLJENA  FUDBALSKA SAPUNICA OKO BOJANA BURAZORA

Najnovije vijesti

Prelazni fudbalski rok završen je u petak 17. februara i tad je trebalo da se završi “trgovanje”. Fudbalska sapunica, ipak, nije završena a zato se pobrinuo, trenutno vodeći tim Prve lige Republike Srpske  “Borac” iz Banja Luke.

Medijska halabuka podignuta je oko prelaska  igrača “Rudar Prijedora” Bojana Burazora u “Borac”. Dva krajiška rivalska kluba su, konačno, sjela za sto i dogovorili se  oko ovog transfera i moguće saradnje.

Burazor je trenirao a dan uoči završetka prelaznog roka obukao dres “Borca”, islikao se i  predstavio novinama, portalima, TV i radijskim kućama.

Sve je bilo med i mlijeko do trenutka kad je “Borac” trebao da plati dogovoreno obeštećenje  (do 15. februara) ali su zamolili da se uplata prolongirana do ponedjeljka 20. februara,  tri dana nakon zvaničnog završetka prelaznog roka.

U Područnom fudbalskom savezu Prijedor,  posljednjeg dana prelaznog roka (petak), “Rudar Prijedor” i Bojan Burazor  su se  sportski dogovorili i potpisali  raskid Ugovora. Obzirom da novac nije uplaćen “Rudar Prijedor” nije dao ispisnicu a u kancelariji Područnog fudbalskog saveza Prijedor nije  izdata brisovnica te Burazor nije mogao da bude registrovan za “Borac”.

U Prijedoru smatraju da je Burazor njihov igrač, a član Upravnog odbora “Borca” Vico Zeljković tvrdi da je sve obavljeno propisno jer je raskid amaterskog ugovora sačinjen u prelaznom roku i Burazor   može da se registruje u narednih 30 dana. Za portal “Mondo” Zeljković je  izjavio:” Dobili smo ispisnicu u prelaznom roku, tako da ništa nema sporno, svi papiri su čisti i on je naš igrač”.

On je priznao da je “Borac” kasnio sa uplatom, ali je istakao da je dogovoreni iznos od 3.000 KM uplaćen, o čemu je  dostavio i uplatnicu.

“Nas Burazor košta 7.000 KM jer smo 2.000 KM dali igraču. “Rudar” mu je dugovao taj novac, a on im je oprostio dug, a mi tu obavezu preuzeli na sebe. Zato smo saopštili da “Borac” plaća 7.000 KM, od toga “Rudar” dobija 5.000 KM”, pojasnio je Zeljković.

Naš izvor u FK “Rudar Prijedor” tvrdi da klub Burazoru nije dužan ni fening.

Fotokopija navodne uplatnice od 3.000 KM prijedorčanima ne znači mnogo. Do 21,30 časova večeras na računu FK “Rudar Prijedor” nije bilo registrovana promjena  sa uplatom “Borca” od 3.000 KM.

U ponedjeljak, 20. februara, više će se znati oko ove  male “fudbalske sapunice” teške između tri i sedam hiljada KM. Sigurno je da u prijedorskom prvoligašu neće biti naivni i dopusti da ih “Borac”, kao u ranijim slučajevima, zakine.

U  cjeloj priči ostaje gorčina ovog “slučaja” koja je odraz stanja fudbala Republike Srpske. Najvažnije  što tom lošom pričom nisu  opteretili  mladi tim “Rudar Prijedora” koji je u finišu priprema za start lige.

M.Bogun

Foto Giga

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!