-4.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

NASTAVLJENI RADOVI NA VODOVODNOM PROJEKTU „CRNO VRELO“

Najnovije vijesti

Danas je ozvaničen nastavak radova koji se izvode u okviru projekta vodosnabdijevanja „Crno vrelo“, u kojem zajedno učestvuju Banja Luka i Prijedor . U Donjem Pervanu, gdje se i nalazi izvorište Crno vrelo, okupljenima su se obratili predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić  i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– U pitanju je ogroman projekat, koji se finansira iz različitih izvora. Nakon što je Vlada finansirala dio radova koji se tiču Prijedora, u saradnji sa banjalučkom Gradskom upravom smo odlučili da idemo u nastavak ovog projekta. Od predviđena 2 miliona KM koji su neophodni za nastavak radova, Vlada je uplatila 500 000 KM – rekla je Cvijanović i dodala da će se ostatak sredstav uplatiti kako radovi budu tekli.

Ona je dodala da su ovakvi projekti jedan od najboljih načina da se obezbijedi život građana Srpske. Zadovoljstvo što se radovi na ovom vodovodnom sistemu nastavljaju izrazio je i prvi čovjek Prijedora, Milenko Đaković.

– Mi u Prijedoru malo prednjačimo,  završili smo sekundarnu mrežu, i stigli smo do tercijarne i kućnih priključaka. Ali Evropska investiciona banka nije dozvoljavala da se radi na tercijarnoj mreži, sve dok se ne završe zajednički objekti, poput ove fabrike vode – poručio je Đaković.

Banja Luka i Prijedor nastavljaju sa radom na jednom od kapitalnih projekata. Projekat „Crno vrelo“ obuhvata direktno i indirektno, područje koje obuhvata preko 20 000 stanovnika.  Nakon više godina zastoja nastavljamo sa radovima na samom mjestu proizvodnje vode, i sa sredstvima od dva miliona KM trebalo bi da ove godine završimo ovu fazu – poručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke. Sistem “Crno vrelo” obezbijediće uredno vodosnabdijevanje za prijedorska naselja Jelićka, Gradina, Marićka, Niševići, Omarska, Kevljani, Petrov Gaj i Kamičani.

https://youtu.be/G27MoYHr3uA

Z.J.

foto: Giga