Na poziv Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Sarajeva, članovi Srpskog pjevačkog društva “Vila” iz Prijedora, nastupili su na jubilarnom 10. Božićnom koncertu, koji je održan u Narodnom Pozorištu Sarajevo.

Prijedorčanima je pripala čast da otvore ovaj koncert, koji već godinama sarajevska “Prosvjeta” organizuje povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Koncert su, pod dirigentskom palicom Aljoše Novakovića, započeli Mokranjčevim Božićnim troparom “Roždestvo tvoje”, a publika je imala priliku i da čuje kompozicije “Marijo slavna”, “Božić, Božić”, “Anđeli pjevaju”, “Bogorodice djevo”, “Tijelo Hristovo” i mnoge druge.

Novaković je rekao da su rado prihvatili poziv da budu učesnici na ovom koncertu, te da je ovo bio prvi nastup “Vile” u Sarajevu.   – Koncert je bio izuzetno posjećen, publika je lijepo reagovala. Ono na šta mogu da budem ponosan jeste to što smo nastupali na jubilarnom 10. Božićnom koncertu u Sarajevu – rekao je on. 

Pored “Vile” na koncertu su nastupili članovi Akademskog kulturnog centra “Seljo” iz Sarajeva i sarajevskog Mješovitog kamernog hora “Lola”. Ovom prilikom izvedeno je i nekoliko dueta iz najpopularnijeg božićnog baleta “Krcko Oraščić”, Petra Iljiča Čajkovskog, a nastupila je i balerina sarajevskog Baleta Jovana Milosavljević.

Na koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković.

M.Šodić

PrethodniODRŽAN ŠAHOVSKI TURNIR U JUTROGOŠTI (video)
SlijedećiĐAKOVIĆ: STVARANA SRCEM, ČUVANA LJUBAVLJU, SRPSKA ZA SVA VREMENA