Centar za socijalni rad “Nedjelju braka” obilježava raznim aktivnostima u saradnji sa brojnim subjektima u lokalnoj zajednici.  Danas su predstavnici Centra organizovali Info-štand na Malom gradskom trgu, kako bi građane informisali o kampanji i anketirali bračne supružnike na temu „Vrijednosti i značaja stupanja u bračnu zajednicu“.

Kako nam je rekla Dragana Savić-Pešević, socijalni radnik u Centru cilj ove aktivnosti je da izađu u susret građanima Prijedora i iz prve ruke čuju njihova mišljenja vezana za brak i bračne vrijednosti.

– S obzirom da se mi u Centru susrećemo sa građanima koji ulaze u procese brakorazvoda, povjeravanja djece iz vanbračnih zajednica, uređivanja i održavanja ličnih odnosa roditelja i djece, sada smo htjeli da čujemo i one građane koji se nama do sada nisu javljali. Nažalost, naši građani nemaju tu naviku da se javljaju stručnim licima. Kada se jave to bude kasno. Jave se kada već problem postane preozbiljan za rješevanje u okviru ustanova kao što je i naša. Bilo bi dobro, kada bi svi mi bili toliko osvješteni i slobodni, da u samom početku imamo taj aktivan odnos prema našem problemu baš i kada je brak u pitanju – dodala je ona.  

Prijedorčanin, Duško Radišić u srećnom braku je 38 godina. Mladim bračnim parovima poručuje: “Počnite graditi atmosferu poštovanja i razumijevanja u vašem domu”. – Recept za uspješan brak ne postoji. Brak nije ni valcer, ni tango. Brak su dvoje ljudi koji se razumiju – dodaje Radišić.

Najsrećniji par koji je učestvovao u današnjoj anketi nagrađan je sa jednim noćenjem i večerom u motelu “Bijele vode” na Kozari.

M.Šodić

PrethodniGRADSKI ODBOR PDP PRIJEDOR OBILJEŽIO KRSNU SLAVU
SlijedećiJavnim preduzećima i ustanovama 1,8 miliona pomoći