Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

NEDJELJA CRVENOG KRSTA U ZNAKU HUMANIH AKCIJA (FOTO+VIDEO)

NAJNOVIJE VIJESTI

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, volonteri prijedorske organizacije  uručili su značajnu količinu higijenskih preparata i potrepština Javnoj ustanovi „Dom za lica sa invaliditetom Prijedor“. Sekretar Gradske organizacije CK Zoran Veselinović naglasio je da su volonteri uvijek tu da pomognu Domu i da ovo nije prva posjeta te vrste.

Zoran Veselinović, sekretar Gradske organizacije CK

– Mi planiramo još posjeta, ali ova nam je najznačajnija. Znamo da sredstva kojima se ova ustanova finansira nisu dovoljna, s obzirom na kategoriju štićenika i njihove potrebe – naveo je Veselinović.

Na ovoj donaciji zahvalila se Ljubica Škondrić, rukovodilac Odjeljenja za opšte pravne i kadrovske poslove Doma za lica sa invaliditetom.

Ljubica Škondrić, rukovodilac Odjeljenja za opšte pravne i kadrovske poslove Doma za lica sa invaliditetom

– Naša saradnja sa prijedorskim Crvenim krstom je dobra. Kad god se ukaže prilika, ne samo u Nedjelji CK, oni nam dostave pomoć u vidu garderobe, ćebadi i sličnih potrepština – rekla je Škondrićeva.

Prijedorski humanitarci su otišli i u Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ gdje su uručili pet paketa sa bebi-opremom za prvih pet beba rođenih u Nedjelji Crvenog krsta. Načelnik bebi-boksa prijedorske bolnice, dr Andrija Vukotić, rekao je da su već navikli na tradicionalnu humanost ljudi iz Crvenog krsta.

dr Andrija Vukotić, načelnik bebi-boksa prijedorske bolnice

– Oni svake godine našem odjeljenju doniraju ovakve pakete, tako da se radujemo njihovom dolasku i nadamo se da će i narednih godina biti ovako – naveo je dr Vukotić.

Volonteri CK tu ne staju sa svojim aktivnostima. Već imaju isplaniran obilazak nekoliko socijalno ugroženih porodica, kojima će uručiti pakete pomoći i na taj način im, koliko-toliko, olakšati tešku životnu poziciju. Svojim radom volonteri pokazuju istinitost slogana „Svuda za sve“, pod kojim se obilježava ovogodišnja Nedjelja Crvenog krsta i traje od 8. do 15. maja.

Z.J

foto: Giga