20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

NEDJELJA DJETETA: POKLONI ŠTIĆENICIMA CENTRA „SUNCE“

Najnovije vijesti

Nedjelja djeteta u Prijedoru je popraćena nizom manifestacija i događaja, a jedan od njih, u organizaciji prijedorskog Crvenog krsta, priređen je danas u Javnoj ustanovi Centar „Sunce“.

img_0845

– „Centar Sunce“ je oduvijek naša prva adresa u Nedjelji djeteta – izjavio je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Zoran Veselinović i naglasio da je to tradicija koja se ne prekida.

img_0837

– Štićenike ove ustanove obradovali smo slatišima, sokovima, čokoladama i grickalicama – rekao je Veselinović i dodao da su djeca sa posebnim potrebama dio velike i ravnopravne porodice sa jednakim dječijim pravima za sve.

img_0836

Na tradicionalna susretanja sa aktivistima Crvenog krsta u Nedjelji djeteta podsjetila je Slađana Radaković, direktorica Centra „Sunce“, koja ističe da to potvrđuje da ova ustanova, koja u osnovnoj i srednjoj školi okuplja 116 štićenika, nije zaboravljena.

img_0846

Ovo je jedna u nizu akcija koja se u Nedjelji djeteta priređuje u Prijedoru. Već u srijedu, pod motom „Porodica na prvom mjestu“, aktivisti prijedorskog Crvenog krsta posjetiće mnogočlane porodice Marjanović u Miljakovcima i Milinković u Bukovoj Kosi, i uručiti im pakete hrane, odjeće i posteljine.

R. Rečević

foto: Dragan Stojnić Giga