Nema novozaraženih – raspušteni karantini

Ni u protekla 24 sata nije zabilježen ni jedan slučaj novooboljelih od virusa korona na području Prijedora, saopšteno je danas nakon 43.  sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije. Komadant Štaba Milenko Đaković  istakao je da se Prijedorčani pridržavaju svih propisanih mjera koji se odnose na zaštitu od korona virusa tako da u protekla 24 sata nije zabilježen ni jedan  prekršaj po tom pitanju.

Od početka pandemije do danas na području Prijedora 26 lica bilo je pozitivno na virus korona. Trenutno njih deset još uvijek je pozitivno, devet ih se oporavilo, a četiri su preminula, rekao je Đaković  i dodao da je od trenutnih deset pozitivnih sedam smješteno u studentskom domu „Nikola Tesla“ u Banja Luci , dva su u prijedorskog Bolnici i jedno i jedno u kućnoj izolaciji.

– Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 166 lica, njih 116 bilo je u kućnoj izolaciji i 50 lica u karantinu, koji je jutros oko 8 časova raspušten  – rekao je Đaković.

On je podsjetio da je u Prijedoru do sada kroz mjere zdravstvenog nadzora prošlo 1.385 lica, i na sreću niko od njih nije bio pozitivan na virus koronu.

-U prijedorskoj bolnici nalazi se osam pacijenata koji su pozitivni na virus kovid. Radi se o po jednom licu iz Kozarske Dubice i Novog Grada, dva iz Prijedora i četiri iz Oštre Luke. Svi su zdravstveno stabilini –rekao je Đaković i  dodao da su u bolnici smještena još dva lica za koje se sumnja da bi mogli biti pozitivni na virus koronu, tako da će biti zadržani do rezultata testiranja. Po njegovim riječima zdravstveni radnici koji su testirani bili su negativni izuzev jednog lica kod kojeg je prošlog vikenda ustanovnljen virus korona. 

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!