U Prijedoru danas nema novooboljelih od virusa korona, podaci su Štaba za vanredne situacije. U protekla tri dana registrovana su tri nova slučaja pozitivna na ovaj virus.

– U pitanju je stariji muškarac, koji je vodio sestru u Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluku, drugi slučaj je medicinska sestra, zaposlena na UKC-u i treće lice je policajac koji živi u Prijedoru, a radi u Oštroj Luci – rekao je Milenko Đaković, komandant Štaba.

U Prijedoru je trenutno 12 osoba zaraženih COVID-om 19. Petoro je izliječenih i troje preminulih.

– Od ovih 12 pozitivnih, tri osobe su u Univerzitetsko-kliničkom centru na liječenju, a devet je u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci. Što se tiče stanja u COVID bolnici, trenutno je pet oboljelih u ovoj bolnici. Svi su iz Oštre Luke i svima se stanje poboljšava – potvrdio je Đaković.

Pod zdravstvenim nadzorom je 119 osoba, od kojih je 80 u kućnoj izolaciji, a 39 u karantinu u Hotelu “Prijedor”. Iz nadzora je izašlo 1.290 Prijedorčana. U protekla tri dana 30 osoba je prekršilo mjere zabrane kretanja, dok je njih 35 kažnjeno zbog nenošenja maske i rukavica. Iz gradskog Štaba za vanredne situacije ističu da se redovno vrši dezinfekcija javnih ustanova i površina.

B.D.

PrethodniPRED POČETAK OTVARANJA UGOSTITELJI U NEDOUMICI OKO NAČINA RADA
SlijedećiPU PRIJEDOR: RASVIJETLJENE ČETIRI TEŠKE KRAĐE