Nema novozaraženih virusom korona u Prijedoru

U posljednja 24 časa u Prijedoru nema novozaraženih virusom korona. Prema jučerašnjem stanju, do sad je u ovom gradu evidentrano 12 zaraženih od čega ih je petero izliječenih, a troje je preminulo, istaknuto je ovo na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao Milenko Đaković komadant Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Po riječima  Đakovića  trenutno se pod zdravstvenim nadzorom  nalaze 132 lica od čega 91  u kućnoj izolaciji, 41 u karantinu, a 1.290  ih je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

– U prijedorskoj bolnici trenutno se nalazi šest lica, od kojih je petero  u kovid bolnici, a jedno je lice u izolaciji i čeka se nalaz testa. Od pet njih koji su  u kovid bolnici kod tri   testirana lica nalaz je bio negativan . Očekuje se još jedno njihovo testiranje, a ukoliko bude negativno biće proglašeni da su izliječeni- rekao je Đaković.

Kada je u pitanju rad kontrolnih organa u protekla 24 časa jedno lice je napravilo prekršaj kretanja u periodu policijskog časa, a osam njih prekršaja zbog nekorištenja zaštitne opreme , istakao je Đaković.  On je izrazio zadovoljstvo što je stanje u domovima za starija lica pod kontrolom.

-Želim naglasiti da se domovi za stara lica kontrolišu od početka krize. Vršeno je testiranje od 15. do 24. aprila kako radnika koji pružaju njegu starim licima tako i pacijenata koje su smatrali da trebaju biti testirani, i nije bilo ni jedno lice pozitivno na virus koronu – pojasnio je Đaković.

On je podsjetio da se i dalje vrše redovno dezinfekcije javnih ustanova i površina, te gradskih ulica, kako u Prijedoru tako i Oštroj Luci. Po njegovim riječima i dalje je pojačan odvoz smeća kao i dezinfekcija kontejnera i vozila koje odvoze otpad. Đaković je je svim građanima koji slave Đurđevdan uputio čestitku i pozvao ih da svoju krsnu slavu, ove godine, obilježe u krugu uže porodice, kako ne bi sebe i druge izlagali opasnosti da se zaraze.

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!