U Prijedoru nema oboljelih od virusa korona. Pod nadzorom je 195 osoba, dok je njih 128 u izolaciji, potvrdio je Milenko Đaković, komandant Štaba za vanredne situacije. On je građane pozvao da ne šire dezinforamcije putem društvenih mreža, jer, kako tvrdi, nema mjesta za paniku.

–  Molim sve savjesne građane da to ne čine, jer stvaraju dodatna uznemiravanja i paniku. Sve ćemo raditi da spriječimo pojavu virusa u gradu. Građane pozivam da poštuju sve mjere Štaba za vanredne situacije, a posebno da vode računa o higijeni – dodao je Đaković.

Oni koji uđu u Bosnu i Hercegovinu i kojima nadležne službe preporuče izolaciju, treba da se telefonskim putem jave Domu zdravlja, na broj 052/238 – 104.

– Mi ćemo im dati dalja uputstva. Oboljelih trenutno nema, za sada je situacija uredna – potvrdila je doktor Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske proglasila je vanrednu situaciju zbog pojave virusa korona.

B.D.

PrethodniTROPIC – SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – ODGOVORNO PREMA KUPCIMA
SlijedećiPOLICIJA ĆE SANKCIONISATI ONE KOJI SE NE PRIDRŽAVAJU MJERA VLADE

1 COMMENT

  1. Dragi Milenko Đaković, šta vam to znači da nema oboljelih ali da ipak imate blizu 200 građana pod nadzorom??? Ako su ti građani pod nadzorom onda oni imaju već korona virus. Treba narodu reći istinu a ne ovako između redova. I još nešto ovo dete što ste ga postavili za v.d. direktora Doma zdravlja Prijedor nije u stanju da vodi ovu ustanovu u ovakvim slučajevima. Vratite staru direktoricu a ovu devojčicu vratite među zubare kod privatnika gdje je već i bila. Devojka je lepa al mi trebamo stručnjake. Gradonačelniče vi ćete snositi moralnu odgovornost ako lažete narod…