22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NEMIRNA NOĆ PRED MJEŠTANIMA NASELJA CELPAK

Najnovije vijesti

U naselju Celpak voda je u večernjim satima došla do desetak kuća. Ranko Jakovljević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orlovača, rekao je da je u ovom naselju, trenutno, najteža situacija, jer se voda već povlači iz Vrbica i Topolika.

– Sada nas tuku povratne vode od rijeke Sane, dakle opasnost više ne predstavljaju bujične vode. Poznato je da je ovo loše pozicionirano naselje, koje je na udaru voda u slučaju svakih obilnijih padavina. Ono što me raduje jeste što su ljudi složni, spremni da pomognu jedni drugima – rekao je Jakovljević.

Na terenu smo zatekli vojsku u pripravnosti, ali i neke viđenije Prijedorčane koji su izrazili zabrinutost zbog još jedne besane noći pred žiteljima naselja Celpak.

– Očekujemo da će preduzete zaštitne mjere i vreće s pjeskom zaustaviti nadiranje vode, a tu smo da podržimo ove ljude koliko možemo – rekao je Mirko Sovilj, izrazivši nadu da će se ostvariti najavljene prognoze meteorologa prema kojima se očekuje stabilizacija vremena i slabljenje padavina.

U naselju Celpak voda je znatno narasla od poslijepodnevnih časova, konstatovao je Duško Ivić, nadajući se njenoj stagnaciji. Razlog za optimizam daju i informacije iz Sanskog Mosta i Oštre Luke, gdje je situacija nešto povoljnija nego ranije.

D. S.