Teško bolestan Drago Didović (58), mještanin Žuna kod Prijedora, prvi put je nakon nesreće u kojoj je na dva mjesta polomio nogu, uspio da izađe iz kuće. Zahtijevan poduhvat, poznat samo invalidima kojim je i najmanja stepenica  planina, za Dragu ne bio bio moguć da mu na vrata nisu pokucali humanisti, ljudi velikog srca, Sabrina Pilipović i Ahmet Rešidović koji su mu donijeli čak dvoja invalidska kolica koja je na njihov apel Dragi iz Njemačke poslala već poznata dobrotvorka Olga Šarić -Gavranović.

drago-ivanka-i-sabrina

A koliko se Drago, koji posljenjih 14 godina boluje i od multipla skleroze, obradovao pokazao je i njegov širok osmijeh i činjenica da se u kolicima konačno nakon kućnog zatvora „prošetao“ po dvorištu.

-Sad ću konačno sam moći da se napijem vode, da naložim vatru, da odem do toaleta…Uvijek sam vjerovao u to da ima Boga i dobrih ljudi- kaže Drago kojeg kad god to može obilazi sestra Ivanka koja stanuje u Prijedoru. A Dragi treba mnogo šta, prije svega zdravstvena njega pošto je daleko od grada i naravno bolji život, jer sad zaista teško živi.

-Nekad su oni pomagali druge, a sad je njima potrebna pomoć. Kuću u kojoj  sad živi trebalo bi malo preurediti da bi mogao lakše da se kreće u kolicima. No, zato treba novac ili bar materijal. Nažalost on nema ni jedno ni drugo- kaže Sabrina, inače predsjednica Udruženja „Ljubija u srcu“ iz Ljubije.

didovic-1

Dragina sestra Ivanka kaže da mu  je sad trenutno najpotrebniji šporet.

-Napisala sam molbu jednoj humanitarnoj organizaciji, pa  čekam odgovor. No, zima ide, a njemu  je svaki dan kao godina, jer se šporet koji ima potpuno raspao – kaže Ivanka koja je pozvala one koji mogu da pomognu da se Dragi  jave na broj telefona 065 774 618.

KV

PrethodniIZBOR SPORTISTE GODINE PRIJEDORA  23. DECEMBRA
SlijedećiODBOJKAŠI “KOZARE” SLAVILI PROTIV “BORCA”