Na gradskim ulicama od ponedjeljka je ponovo specijalizovano vozilo “pauk”. Zoran Jež, inspektor policije za bezbjednost saobraćaja u PU Prijedor,  ističe da Policijska uprava Prijedor, u okviru plana preventivnih i represivnih aktivnosti, usmjerenih na poboljšanje bezbjednosti saobraćaja na području Prijedorske regije, vrši i na ovaj način kontrolu i sankcionisanje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila. Za one koji ne poštuju pravila slijede i novčane kazne.

– Vozač kojem „pauk“ ukloni vozilo sa mjesta koje nije predviđeno za parkiranje, gdje je parkiranje zabranjeno ili pod drugim uslovima predviđenim Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, plaća troškove premještanja vozila u iznosu od 40 maraka , koliko košta i čuvanje ili deponovanjr  vozila,  dok se započeto premještanje vozila naplaćuje u iznosu od 30 maraka i na licu mjesta.- kaže Jež i naglašava da se premještanje nepropisno parkiranih vozila “ paukom” koji  je u vlasništvu AMD  Prijedor vrši  isključivo po pismenom nalogu ovlaštenih službenih lica PU Prijedor ili pripadnika komunalne policije. Svako nepropisno parkiranje građani mogu da prijave policiji ili komunalnoj policiji.

Iz PU Prijedor upućen je apel učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila iIi propise. Radi svoje ali i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju. “Pauk” je u ovoj godini bio aktivan od početka februara do polovine marta, do početka pandemije virusa korona. U tih mjesec i po na meti “pauka” bilo je 88 vozila, 43 započeta premještanja i  45 vozila koja su premještena zbog nepropisnog parkiranja.

M.Z.