-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

NESTALE ZASTAVE ISLAMSKE VJERSKE ZAJEDNICE

Najnovije vijesti

Prijedorskoj policiji prijavljeno je da su nestale zastave Islamske vjerske zajednice ispred Čaršijske džamije u ovom gradu i mezarja Skela, saopštili su iz Policijske uprave Prijedor i pozvali predstavnike medija na profesionalno i objektivno izvještavanje.
Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da se preduzimaju sve potrebne mjere na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te da je o svemu obaviješten tužilac prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

“Na području Prijedora u ovoj godini nije zabilježen nijedan napad na povratnike, niti su takvi događaji prijavljeni policiji, kako su to objavili pojedini mediji u Federaciji BiH”, navodi se u saopštenju.

Iz policije su pozvali predstavnike medija na profesionalno i objektivno informisanje objavljivanjem tačnih i provjerenih informacija, jer je zajednički cilj svih građana – adekvatan odgovor na sve uzroke incidenata u zajednici i stvaranje povoljnog bezbjednosnog ambijenta.

“Policijska uprava Prijedor u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i drugim subjektima na lokalnom nivou učestvuje u realizaciji Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora i osuđuje svaki pokušaj dizanja nacionalnih tenzija plasiranjem netačnih informacija u javnost”, navodi se u saopštenju.

SRNA