11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

OPERSKI PJEVAČ IZ PRIJEDORA OSVAJA SVJETSKE POZORNICE

Najnovije vijesti

Kada čujete Nevena Crnića,  njegov glas nećete zaboraviti. Neven je mladi Prijedorčanin, sa trenutnom adresom u Gracu. Prije četiri godine izabran je među sedam najboljih kandidata koji će studirati solo pjevanje na prestižnom Kunstuniverzitetu u ovom Austrijskom gradu. Danas možemo biti ponosni na njegov rad. Završio je osnovne, a trenutno je na master studijama.

Na Nevena su ponosni i u Muzičkoj školi “Savo Balaban” gdje je stekao temeljno muzičko znanje. Svaki početak je težak, ali sve na kraju dođe na svoje. Kao devetnaestogodišnjak je otišao u Grac, nije poznavao jezik, morao je da radi i da se školuje. Vjetar u leđa su mu bili njegovi roditelji.

Sada je to sasvim drugačija priča. Stekao je samopouzdanje, počeo odlaziti na audicije. Kako Neven kaže,  nikada se ne može znati kakav će biti rezultat audicije, ali dosad je imao sreće, svaka je završila s konkretnom ponudom i angažmanom za neki projekt.

Riječ je o muzičkim projektima i nastupom u horu u Salcburgu. U ovom gradu će tokom ljeta biti angažovan sa bečkim horom, čemu se posebno raduje. Moramo istaći i to da je nakon audicije u Grac operi, primljen na studentski ugovor.

U njegovom dosadašnjem radu puno je nagrada i priznanja. U svoj rodni grad dođe povremeno. Kaže, hoće da okuša svoju sreću u kolijevci ozbiljne muzike. U Gracu. Našem Prijedorčaninu na tom putu želimo istrajnost i mnogo sreće.

M.Stegić

foto: Giga