-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

“NEVEN” I “DON” OKITILI BOR U PARKU PEĆANI

Najnovije vijesti

Članovi udruženja „Neven“ i „DON“ danas su novogodišnjim ukrasima okitili bor u parku Pećani. Cilj im je bio da uljepšaju grad u susret predstojećim praznicima, a takođe da se još jednom udruže u jednoj u nizu humanitarno-volonterskih akcija posvećenih 18 godina postojanja Udruženja građana „DON“.

img_3232

Ukrasi od papira, lampioni, jelke i čestitke uljepšali su bor, na oduševljenje dvadesetak korisnika Dnevnog boravka Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“.

img_3255

Po riječima predsjednice Vesne Berić, bilo je zadovoljstvo praviti ukrase od papira i recikliranog materijala za novogodišnju jelku.

Vesne Berić
Vesne Berić

– Ukrasili smo ovo drvo i sa 40 čestitki ručne izrade. Svaka ima neku poruku. Cilj nam je da pokažemo koliko imamo ljubavi i sa koliko malo može neko da se obraduje, da želimo mir u cijelom svijetu i jednaka prava za sve – naglasila je Berićeva.

Zoran Petoš
Zoran Petoš, koordinator

Zoran Petoš, koordinator projekata u “DON-u”, podsjetio je da ovo udruženje, u sklopu obilježavanja 18 godina postojanja, organizuje niz humanitarno-volonterskih i edukativnih akcija, s ciljem doprinosa razvoju lokalne zajednice.

img_3248

Kako je rekao, ukrašavanjem bora u parku Pećani sa članovima i korisnicima “Nevena”, željeli su poslati poruku da se zajedno može puno toga postići.

img_3261

Ovo je druga akcija koja je ujedinila aktiviste „DON-a“ i „Nevena“. Prošle sedmice obišli su stara i nemoćna lica u stanju socijalne potrebe koja žive sama u udaljenim seoskim sredinama i obradovali ih osnovnim životnim namirnicama.

D. S.

foto: Giga